Kapustový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kapustu rozeberte na jednotlivé listy, vyřízněte z nich košťál i tuhá vlákna a pokrájejte na tenké nudličky. Dejte je do cedníku, krátce spařte vroucí vodou a nechte okapat.

2. Opečte slaninu, nasucho opražte ořechy a nakrájejte hrušky na kostičky. Do misky vlijte olivový olej a limetovou šťávu, přidejte dijonskou hořčici, sůl a šlehejte, dokud se směs nespojí a nezhoustne. V míse promíchejte kapustu, slaninu, hrušky i ořechy. Přidejte zálivku, rozdrcený pepř a ještě jednou krátce promíchejte a podávejte.

Poznámka k receptu

Neschovávejte kapustu jen do karbanátků a nechte ji jednou zahrát hlavní roli. Zjistíte, že má překvapivě jemnou chuť, kterou skvěle doprovodí slanina, měkčí hrušky a růžový pepř.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...