Jemná zeleninová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme je moukou a osmahneme dozlatova. Jíšku zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Potom snížíme teplotu a necháme zvolna provářet.

Cibuli nakrájíme najemno, kedlubnu s mrkví očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu orestujeme krátce na oleji a vmícháme do polévky. Vaříme zvolna 15 minut, přidáme mraženou zeleninu a necháme přejít znovu varem.

Nakonec přidáme smetanu a tavený sýr, podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a doplníme pažitkou.

Poznámka k receptu

Ušetříte si čas, když místo jednotlivých druhů zeleniny použijete hotovou, už nakrájenou mraženou zeleninovou směs.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...