Brokolicová krémová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a rozdělíme ji na růžičky. V hrnci přivedeme k varu 4 hrnky osolené vody, vložíme do ní růžičky brokolice a uvaříme je doměkka. Růžičky ihned zchladíme ve studené vodě s ledem, několik růžiček si ponecháme stranou na ozdobení a zbytek rozsekáme na malé kousky.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho hladkou moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji postupně dvěma hrnky studeného vývaru z brokolice a prošleháme. Pak přidáme nasekanou brokolici, polévku osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým květem a vmícháme do ní bílý jogurt.

Polévku přivedeme k varu, 3 minuty povaříme a poté rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
Kostičky pečiva osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polévku rozdělíme do talířů, posypeme ji osmaženými kostičkami a ozdobíme růžičkami brokolice.

Poznámka k receptu

Polévku můžete doplnit lžící bílého vína, které zvýrazní chuť brokolice, a na talířích ji posypat strouhaným parmazánem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde