Jitrnice (jitrnicový prejt)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zbytek prorostlého masa i s kůží a syrová játra umelte, přidejte rohlíky předem namočené ve vývaru, veškeré koření (množství si upravte podle vlastní chuti) a sůl a promíchejte.

2. Střívka důkladně properte v octové vodě a několikrát je propláchněte čistou vodou. Nařežte je na 20cm kousky, z jedné strany je zašpejlujte, pak je naplňte a opět zašpejlujte. Z 800 g směsi vytvoříte asi 4–6 jitrnic (podle síly střívka). Hotové jitrnice vložte do mírně vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na hladinu, což trvá přibližně 15 minut. Kvůli přidané housce nelze jitrnice dlouho skladovat, proto pozvěte hosty a snězte je hned.

3. Pokud jste nesehnali střívka, nic se neděje. Předehřejte troubu na 180 °C a směs upečte jako prejt v pekáčku vymazaném sádlem, asi 15 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...