Vepřové závitky

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Naklepané plátky masa osolíme a opepříme. Potřeme je hořčicí a poklademe proužky slaniny a vejci nakrájenými na čtvrtky a srolujeme do malých rolek. Každou rolku zajistíme režnou nití, kovovou jehlou nebo párátkem.

Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme závitky a zprudka je opečeme ze všech stran. Závitky poprášíme mouku, opečeme, podlijeme 2 dl masového vývaru a zvolna dusíme 45 minut. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme provázku, zabalíme je do alobalu a uchováme v teple.
Do omáčky vmícháme zbylou hořčici, zalijeme zbylým vývarem, přivedeme k varu, zahustíme moukou prošlehanou se smetanou a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 8 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a oříškem másla. Závitky vložíme do omáčky a necháme je prohřát. Podáváme s rýží nebo knedlíky.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...