Hanzovní měšce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Zelí důkladně vymačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a klobásu podle potřeby oloupeme, překrojíme podélně na půlky a ty ještě rozkrojíme na čtyři části (získáme tím osm dílků).

Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, 2 dílky klobásy, zelí, půlku oloupaného vejce a cibuli. Naplněné plátky opatrně, ale pevně svážeme do měšců a v kastrolu je zprudka opečeme ze všech stran na rozehřátém sádle nebo oleji (trvá to asi 8 minut).

Měšce poprášíme paprikou, podlijeme 1 dl horkého vývaru a dusíme pod pokličkou 45 - 50 minut doměkka. Podle potřeby maso podléváme masovým vývarem.

Měšce vyjmeme a uložíme v teple. Do šťávy v kastrolu přilijeme zbylý vývar a povaříme 4 minuty bez pokličky. Pak vešleháme mouku rozmíchanou ve smetaně, osolíme, opepříme a provaříme na mírném ohni 8 minut za častého míchání. Na závěr vrátíme měšce zpět do šťávy a prohřejeme je.

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka k receptu

Posypejte každou porci pažitkou. Měšce pak budou ještě více chutnější i na pohled.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...