Pikantní medailonky s mrkví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete, potřete citronovou šťávou a lžící oleje. Nechte chvíli rozležet.
Mrkev očistěte, podélně překrojte a nakrájejte na asi 3cm kousky, vložte je do kastrůlku, podlijte a poduste doměkka. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky. Omyté brusinky zalijte zbytkem citronové šťávy. Pokud jste použili sterilované brusinky, jen je slijte.

Na pánvi potřené olejem opečte z obou stran medailonky a přendejte je do zapékací mísy. Do pánve dejte podle potřeby olej, vložte cibuli a lehce ji opečte, přidejte i česnek, mrkev, brusinky a ještě minutu opékejte.

Směs přendejte k masu, mísu vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 10 - 15 minut. Podávejte s rýží nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka k receptu

Návod na samostatnou přípravu sušených brusinek, nechcete-li si je kupovat. V létě nasbíráte brusinky a pomalu je sušíte celý den v teplé, ale ne horké troubě. Můžete také použít brusinky sterilované.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...