Vepřová kýta s vinnou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu dávky slaniny nakrájejte na proužky a polovinu na kostičky. Zeleninu očistěte a oloupejte. Z půlky mrkve nakrájejte proužky a druhou půlku společně s celerem nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno.

Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete a na několika místech protáhněte proužkem slaniny a mrkve. V pekáčku vyškvařte kostičky slaniny, přidejte nakrájenou zeleninu a cibuli a vše osmažte dožluta. Přidejte maso, celý pepř a hořčici. Když se maso zatáhne, přilijte trochu vývaru, přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po půl hodině maso odklopte, obraťte a při 180 °C upečte doměkka. Během pečení polévejte vypečenou šťávou a podlévejte vývarem. Hotovou pečeni vyndejte a uložte v teple. Vypečenou šťávu zalijte vínem a smetanou, ve které jste dobře rozmíchali mouku. Podle potřeby rozřeďte vývarem a krátce za stálého míchání povařte. Omáčku dochuťte solí a proceďte.

Pečeni nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovými knedlíky a hlávkovým salátem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...