Telecí řízky s mátovým hráškem

Seznam surovin

Na mátový hrášek:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme strouhanku, petrželku, oloupaný a nadrobno nasekaný česnek a citronovou kůru.

Řízky po stranách nařízneme, osolíme je a obalíme postupně v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Vložíme je do pánve s rozpáleným olejem a opečeme z každé strany 2 minuty. Pak řízky přeložíme do pekáčku a vložíme ještě na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

Mezitím nasypeme rozmrzlý hrášek do misky. Přidáme nasekanou mátu, osolíme, opepříme, trochu pokapeme citronovou šťávou a promícháme.

Řízky rozdělíme na talíře a podáváme s připraveným hráškem.

Poznámka k receptu

Hrášek můžete před podáváním prohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. Jako příloha je ideální bramborová kaše.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...