Mleté řízečky z telecího masa

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby zalijeme studenou vodou a necháme asi hodinu máčet. Housku nakrájíme na plátky, dáme do misky a zalijeme smetanou. Dobře vychlazené maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme tymián a rukou promícháváme, dokud se maso nezačne pojit. Postupně přidáváme housku se smetanou a nakonec vmícháme jemně nakrájené houby. Hotovou směs dáme do chladu odpočinout.

Mezitím ve vroucí osolené vodě krátce povaříme růžičky brokolice, scedíme je, zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Potom růžičky vmícháme do masové hmoty.

Troubu rozehřejeme na 180 °C a plech vytřeme máslem. Z masa tvoříme rukou namočenou ve studené vodě oválné placky a klademe je na plech. Placky pokapeme máslem a pečeme asi 15 minut. Podáváme je se štouchanými bramborami a zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...