OSTRÝ LOSOS S AVOKÁDOVOU SALSOU

Seznam surovin

Salsa:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do nádoby vhodné na mixování dejte chilli papričku, kůru a šťávu z limety, srirachu, římský kmín, česnek, olej a rozmixujte dohladka. Lososa osolte a opepřete, potřete omáčkou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut, aby se na něm utvořila krustička, ale uvnitř zůstal růžový.

2. Než se losos upeče, připravte salsu: avokádo nakrájejte na drobné kostičky, rajčata na klínky, cibulku nadrobno. Všechny suroviny dejte do mísy, osolte, opepřete, zakápněte citronem, olejem a zlehka promíchejte. Jakmile bude losos hotový, přemístěte ho na servírovací tác a naneste na něj salsu. Vhodnou přílohou je tříbarevná rýže.

Poznámka k receptu

Omáčku Sriracha i chilli papričky dávkujte podle chuti a klidně i přidejte, losos musí pořádně pálit. Tenhle recept oceníte nejen jako netradiční vánoční menu, ale i na silvestra nebo při letní grilovačce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...