NAKLÁDANÝ PSTRUH

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do rendlíku vlijte vodu a ocet, přidejte cukr, sůl, nové koření, bobkový list a pepř. Přiveďte k varu a vařte asi 5 minut. Pak rendlík stáhněte z plotny a vmíchejte hořčici. Nechte nálev zchladnout a ochutnejte – už nerozležený by měl být dobrý –, podle potřeby ho případně doslaďte, dosolte či dokyselte.

2. Ryby vyfiletujte a nakrájejte na kousky. Celer nakrájejte na kostičky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli na klínky. Do čisté a vypařené sklenice střídavě vrstvěte ryby, zeleninu a nechte odležet v chladu a temnu alespoň 2 týdny. Ideálně každé 4 dny sklenici otočte dnem vzhůru (pak zase obraťte zpět). Podávejte s dobrým pečivem.

Poznámka k receptu

Pstruhům hodně sluší nakyslá chuť. Až budete mít pořádný úlovek (hodí se i siven či okoun), zkuste pár rybek naložit do láku s hořčicí. Navinule pálivá chuť je prudce návyková.

ODLEŽENÍ 2 TÝDNY

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...