Losos masala s petrželovým salátem

Seznam surovin

Marináda:

Salát:

Na 4 porce:

  • losos 4 porce (po 180 g)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte marinádu na lososa. Gril rozpalte na 100 °C, v pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte do něj česnek, chilli vločky, kokos, mák, kardamom, římský kmín, semínka koriandru a chilli prášek a restujte 1 až 2 minuty. Nechte vychladnout. Tamarindovou pastu, chilli papričky a nasekaný koriandr promíchejte se zázvorem do hladka a obalte v ní lososa. Nechte 2 až 3 hodiny marinovat.

2. V míse lehce promíchejte bulgur, rajčata, jarní cibulky, okurku, filátka (dužnina bez blanek) grepu i pomeranče a petrželku, ochuťte pomerančovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem a dejte vychladit.

3. Gril s tálem rozpalte na 200 °C. Lososa vyjměte z marinády, nechte ho okapat, položte na rozpálený tál a grilujte 4 až 6 minut z obou stran do růžova. Podávejte s vychlazeným salátem a bulgurem.

Poznámka k receptu

FILETOVÁNÍ RYBY KROK ZA KROKEM

  1. Rybu uchopte pevně jednou rukou a druhou zařízněte za žaberní ploutví k páteři, ale neprokrojte skrz.

  2. Lososa nařízněte u ocasu až k páteři, ale nedokrojte. U ocasu jsou velmi drobné kosti, které takto při fi letování odstraníte.

  3. Jedním tahem ostrým nožem veďte řez podél páteře od hlavy k ocasu.

  4. Podřízněte žebra a odřezávejte fi let. Odřízněte ho podél páteře a žeber až k ocasu.

  5. Řez veďte naplocho, nožem přesně kopírujte rybí páteř.

  6. Z fi letu odkrojte tenčí část břicha s kostmi.

  7. Rukou přejeďte po mase proti svalovým vláknům, nahmatáte v nich vyčnívající kosti. Pomocí pinzety je z masa odstraňte a pak už si jen pochutnávejte na skvělé rybě!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...