Domácí vepřové klobásky s nakládanou zeleninou a madeirou

Seznam surovin

Klobásky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dvě třetiny masa nakrájejte na kostičky velké zhruba 5 x 5 mm. Zbylé maso umelte na jemno na masovém strojku a promíchejte v míse s česnekem, petrželkou, rozmarýnem, tymiánem, se solí, s pepřem, chilli vločkami, 3 lžícemi dezertního vína Madeira a s octem. Přilijte 100ml ledové vody a vypracujte hladkou směs, tzv. fáš, do které vmíchejte odložené nakrájené maso. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 až 2 dny odležet v chladu.

2. Cibuli a cuketu vsypte do mísy a připravte nálev na zeleninu. Do kastrolu vlijte ocet, bílé víno a 250 ml vody, přidejte sůl, cukr, tymián, hořčici, pepř, kardamom, bobkový list a nové koření, postavte na gril, a jakmile nálev začne vřít, nechte ho ještě 5 minut probublávat. Vsypte mrkev, petržel a květák a vařte ještě 3 minuty. Poté nálev i se zeleninou přelijte k cibuli s cuketou, nechte Inzerce Domácí vepřové klobásky s nakládanou zeleninou a madeirou 20 minut odstát, uložte do chladu a nechte odstát do druhého dne.

3. Masovou směs promíchejte a vytvarujte z ní 12 až 16 menších klobás. Zabalte je pečlivě do vepřové pobřišnice (k dostání je u dobrých řezníků), postačit by měly obdélníky o velikosti 8 x12cm. Gril rozpalte na 150°C, navrch položte tál, potřete ho olejem a k uhlí přisypte jabloňové odštěpky (asi půl hodiny předem namočené ve vodě). Klobásy grilujte přiklopené 6 až 8 minut z obou stran a na závěr je na 2 minuty odklopte a dopečte tzv. na barvu.

4. Zbylé dezertní víno svařte mírným varem v hrnci přibližně na polovinu objemu, marinovanou zeleninu slijte, ohřejte ji v pánvi a rozdělte na jednotlivé porce, poklaďte klobáskami, přelijte zredukovaným dezertním vínem a ozdobte snítkami tymiánu.

Poznámka k receptu

Klobásky na gril jsou velmi oblíbené. A to jste ještě neochutnali ty doma připravené!

Vepřová podbřišnice na zabalení klobás.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...