Skopové s cizrnou a kuskusem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuskus smícháme se lžící olivového oleje, zalijeme ho 2 hrnky horké osolené vody a za částého míchání vaříme asi 10 minut, aby se voda do kuskusu vstřebala. Cizrnu uvaříme ve vodě doměkka.

V kastrolu rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme skopové maso, ze všech stran ho orestujeme, osolíme a okmínujeme. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek, nasekané chilli papričky, rajčata nakrájená na kostičky a rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a dusíme za občasného míchání, dokud není maso měkké. Na závěr směs zjemníme smetanou.

Kuskus smícháme s cizrnou a směs napěchujeme do hrníčků. Vyklopíme je na talíře, kolem dokola obložíme masem s omáčkou a případně ozdobíme čerstvu bazalkou.

Poznámka k receptu

Pokud nechete namáčet a vařit cizrnu, kupte konzervovanou, kterou stačí jen ohřát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde