DIVOČÁK S ANANASEM A PASTINÁKOVÝM PYRÉ

Seznam surovin

Divočák:

Topinambur:

Presovaný ananas:

Pastinákové pyré:

Rakytníkový gel:

Zvěřinový jus:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. DIVOČÁK: Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, chilli papričku na plátky, zázvor nastrouhejte najemno. Všechny ingredience smíchejte v míse, přidejte cukr, med, pomerančovou šťávu, rybí omáčku Hoisin, sůl a tymián a do vzniklé marinády naložte maso. Nechte marinovat 24 hodin. Pak maso i s marinádou dobře zavakuujte a vařte v lázni sous-vide na 82 °C asi 10–12 hodin. Marinádu sceďte a uschovejte, maso dejte mezi dva plechy a zatižte, aby se stlačilo a zformovalo. Nechte vychladnout a nakrájejte na porce.

2. TOPINAMBUR: Topinambury vydrhněte a spolu s ostatními ingrediencemi zavakuujte a vařte v lázni sous-vide na 82 °C asi 30–45 minut dopoloměkka (čas závisí na velikosti topinamburů). Pak topinambury nakrájejte na plátky, v pánvi rozpalte olej a máslo a opečte je dozlatova.

3. PRESOVANÝ ANANAS: Smíchejte vodu, cukr a chilli, přiveďte k varu a nechte vychladnout. Ananas nakrájejte na tenké plátky a 3x zavakuujte s připraveným rozvarem.

4. PASTINÁKOVÉ PYRÉ: Pastinák nakrájejte na kolečka, smíchejte se solí, tymiánem, máslem a mlékem a vše zavakuujte. Vařte v lázni sous-vide na 82 °C asi 40 minut doměkka. Pak vše rozmixujte v thermomixu, propasírujte přes jemné síto a dochuťte lanýžovým olejem.

5. RAKYTNÍKOVÝ GEL: Všechny ingredience smíchejte a přiveďte k varu, pak je vychlaďte a rozmixujte v thermomixu.

6. ZVĚŘINOVÝ JUS: Smíchejte demi glace s uschovanou marinádou a zahřejte. Před podáváním v jusu ohřejte maso a servírujte s topinamburem, ananasem, pastinákovým pyré, rakytníkovým gelem a jusem.

Poznámka k receptu

MARINOVÁNÍ 24 HODIN

VAŘENÍ 10 HODIN

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...