Tafelspitz

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso krátce omyjeme. Do hrnce s vodou dáme sůl, bobkový list, pepř, vývarovou kostku. Vložíme maso a přivedeme do varu. Na začátku varu sebereme pěnu a pak necháme 2 hodiny vařit na mírném plameni těsně pod bodem varu.

Očištěnou zeleninu přidáme půl hodiny před dokončením varu, tedy po 1,5 hodině vaření. Maso vyndáme a krájíme asi na 1,5 cm silné plátky.

Podáváme s bramborem, jablečným křenem, dušeným kedlubnem, jablečným pyré či podle chuti s dalšími přílohami.

Poznámka k receptu

Naše babičky dávaly vyvařit kromě květové špičky (zadní hovězí z kýty) morkové kosti a žebra a kromě uvedené zeleniny přidávaly cibuli i pórek a navrch nešetřily pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...