ZELENINA V TEMPUŘE
Seznam surovin
- zelenina 200 gramů (mix brokolice,mrkev,brambory,zelené fazolky)
 - mouka pšeničná hladká 80 gramů
 - mouka kukuřičná 80 gramů
 - voda perlivá 250 mililitrů (vychlazená)
 - kypřící prášek do pečiva 1 špetka
 - olej řepkový (na smažení)
 
Dip:
- kardamom 6 kusů
 - citron 2 kusy
 - paprička chilli červená 2 kusy
 - koriandr 1 hrst (čerstvý)
 - cukr třtinový 1 lžíce
 - olej řepkový 4 lžíce
 - sůl
 
Postup přípravy
1. Nejprve připravte dip: všechny suroviny kromě chilli papričky dejte do nádoby vhodné na mixování a rozmixujte je dohladka. Podle potřeby nařeďte vodou, měly by stačit 2 lžíce. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka a vmíchejte do dipu.
2. Připravte zeleninu: brokolici rozeberte na růžičky, mrkev nakrájejte na tenké špalíč- ky, brambory na plátky, fazolky nechte vcelku. V hlubokém talíři vidličkou šlehejte obě mouky, prášek do pečiva a perlivou vodu, dokud nezískáte hladké těsto, podobné palačinkovému. V menším hrnci se silným dnem rozpalte vyšší vrstvu oleje. Kousky zeleniny obalujte v těstíčku, vkládejte do vroucího oleje a osmažte ze všech stran dozlatova. Podávejte s připraveným dipem.
Poznámka k receptu
Tajemství tempury je v rozmanitosti, proto byste vždy měli podávat alespoň čtyři druhy zeleniny.
Tip: Kromě našeho výběru surovin můžete použít i květák, ředkev, plátky cukety nebo třeba přidat krevety.
							
						
					




Načítám komentáře...