Plněné zelné závitky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu větší množství vody, osolíme ji, vložíme do ní očištěnou a košťálu zbavenou zelnou hlávku a krátce ji povaříme. Pak ji ihned zchladíme ve studené vodě, necháme odkapat a
sloupneme z ní horních osm zelených listů.

Papriku vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme, dokud se na ní neobjeví hnědé puchýře.
Vyjmeme ji, vložíme do mikrotenového sáčku, který uzavřeme, a papriku necháme 10 minut zapařit. Pak ji oloupeme a nakrájíme na osminky.

Zbytek zelí nakrájíme na drobné kostičky a společně s drobně nakrájenou cibulí je zvolna opečeme ve vhodném kastrolu na oleji. Přidáme očištěné žampiony a dusíme asi 5 minut.

Mezitím propláchneme rýži vodou a necháme odkapat. Přimícháme ji do směsi se žampiony, přilijeme hrnek vody, osolíme, kastrol vložíme do trouby, jejíž teplotu jsme snížili na 175 °C a směs dusíme asi 20 minut.

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rychle rozšleháme a za
stálého míchání přivedeme k varu. Osolíme ji, přimícháme smetanu a necháme 15 minut vařit. Pak přidáme tři čtvrtiny papriky a vše rozmixujeme na hladkou omáčku.

Listy zelí rozložíme na prkénko, naklepeme je, vždy dva položíme na sebe a naplníme rýžovo zelnou náplní, do které jsme ještě přimíchali vejce. Listy stočíme do závitků, ovážeme provázkem, naskládáme je do vymazaného pekáčku, přiklopíme, vložíme znovu do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 20 minut.

Hotové závitky zbavíme provázku, rozkrojíme na polovinu a rozdělíme na talíře. Podlijeme je připravenou omáčkou a doplníme zbylou pečenou paprikou nakrájenou na kostičky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...