Kořeněný pečený květák
Seznam surovin
- květák 1 kus
- kmín římský 2 lžičky
- hřebíček 2 kusy
- skořice 1 lžička (mletá)
- kari 2 lžičky (mleté)
- sůl 1 špetka
- olej olivový 1 lžička
- smetana na šlehání 1 kelímek
- koriandr 3 lžíce (čerstvý, nasekaný)
Postup přípravy
Z květáku odřízneme spodní část s listy, rozebereme ho na růžičky a dobře je omyjeme.
Do menší rozehřáté pánve nasypeme kmín a hřebíček a restujeme za stálého míchání asi 2 minuty, až začnou vonět. Přesypeme je do hmoždíře, rozdrtíme paličkou a promícháme se skořicí, kari a solí.
Růžičky květáku rozložíme do zapékací mísy lehce vymazané olejem, pokapeme je olivovým olejem a posypeme připravenou směsí koření. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 15 minut.
Pak květák přelijeme smetanou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších asi 15 minut, dokud není měkký.
Upečený květák posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...