KOKOSOVÉ KARI S CIZRNOU
Seznam surovin
- kokosové mléko 500 mililitrů
 - rajčata 4 kusy (nebo plechovka konzervovanych)
 - zázvor (2-3cm)
 - dýně 1 kus (stredne velká)
 - zelenina (1-2 druhy dle sezony (cuketa,květák,brokolice,batát))
 - cizrna (předem uvařená nebo případně plechovka konzervované scezené cizrny)
 - miso pasta (2-3 lžičky nebo sójové omáčky )
 - pepř kajenský 1 špetka
 - kurkuma 1 špetka
 - koriandr 1 hrst (nasekaný nebo petrželka)
 - řasy mořské (kousek)
 
Příloha:
- pohanka (nebo quinoa )
 
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Kokosové mléko, nasekaná rajčata, kousek zázvoru, řasu, pepř a kurkumu dejte do hrnce a přivedťe k varu. Mezitím si nakrájejte na kousky zeleninu a přidejte ji do hrnce. Směs vložte na 20–30 minut do trouby, po jejich uplynutí přidejte cizrnu a miso. Vraťte hrnec do trouby, dokud nebude zelenina měkká. Na talíři posypte pokrm čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
							
						
					




Načítám komentáře...