Těstoviny s krevetami, ananasem a čínským zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelí rozkrojíme podélně na osminky, listy překrájíme, dílky s košťálem ponecháme s lístky, vše vložíme na chvilku do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme odkapat v cedníku.

Stejnou vodu přivedeme znovu k varu a uvaříme v ní těstoviny do poloměkka. Vodu slijeme tak, aby těstoviny vyčnívaly asi 2 cm nad hladinu, přilijeme kokosové mléko rozmíchané s curry pastou a jemně nakrájenou citronovou trávou a za pravidelného míchání uvaříme těstoviny “al dente” (pevnější na skus).

Vmícháme pokrájené listy zelí, krevety, ananas a nakrájenou papričku, podle chuti přisolíme a necháme přejít varem. Přimícháme dílky zelí s košťálem, směs rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Čínské zelí si často pleteme s pekingským, ale čínské netvoří hlávky a je podobné mangoldu. Když ho neseženete, použijte povařené dílky čerstvého fenyklu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...