Špagety carbonara

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce metlou rozmíchejte žloutky se smetanou, osolte a opepřete.

Těstoviny uvařte ve velkém množství vařící vody, musí být al dente - tedy tvrdší na skus. Sceďte je,
propláchněte a nechte odkapat. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a nechte prohřát.

Pak vše zalijte smetanovou směsí a na velmi mírném plameni krátce za stálého míchání nechte omáčku s těstovinami zhoustnout do krémové konzistence (omáčku nesmíte vařit, aby se žloutky nesrazily).

Nakonec těstoviny dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře, posypejte sekanou pažitkou a strouhaným parmazánem. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Nejlepší jsou těstoviny z tvrdé pšenice, tzv. semoliny, nerozvaří se a jsou chutnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...