Šunkový svítek s chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Chřest spaříme vroucí vodou, ihned prudce ochladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Šunku nakrájíme na kostičky a promícháme v míse se žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj parmazán. Sníh postupně za přisypávání mouky s práškem do pečiva vmícháme do šunky se žloutky, opatrně promícháme a podle potřeby přisolíme (opatrně, protože šunka bývá dost slaná).

Vhodnou obdélníkovou hranatou formu vyložíme papírem na pečení nebo ji vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto nalijeme do formy (nemělo by sahat až k okraji, protože těsto při pečení ještě nabude) a povrch uhladíme.

Povrch těsta poklademe odkapaným chřestem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Místo chřestu můžete použít brokolici, kterou rozdělíte na růžičky a spaříte vroucí vodou. Nezapomeňte je ihned zchladit, stejně jako chřest, v ledové vodě, aby růžičky brokolice zůstaly hezky zelené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...