Šunkové rohlíčky

Seznam surovin

Na 16 rohlíčků:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Listové těsto rozválejte na lehce moukou posypané pracovní ploše na placku vysokou asi 3 mm a přibližně do tvaru čtverce. Pak ji rozkrájejte na 16 čtverců o velikosti asi 12 x 12 cm. Naplňte je šunkovou hmotou a stočte do tvaru rohlíčků.

2. Náplň: Šunku nakrájejte na jemno a smíchejte ji se zakysanou smetanou a s nastrouhaným sýrem.

3. Rohlíčky klaďte na plech pokrytý pečicím papírem, na povrchu je potřete vajíčkem prošlehaným s mlékem a posypte sezamem, mákem či kmínem. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C, až krásně zezlátnou.

Poznámka k receptu

Křehké vídeňské pečivo si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobrého rakouského nebo moravského bílého vína...

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...