Broskvová pizza

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku se špetkou soli a rozdrobíme do ní droždí. Přilijeme vlažnou vodu a olej a dobře promícháme. Těsto ještě prohněteme na pomoučeném válu, až je hladké a jemné, vložíme ho zpět do mísy, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Pak těsto rozdělíme na 4 díly a každý díl na vymazaném plechu dlaní ruky roztlačíme do kruhu o velikosti talíře.

Kompotované broskve necháme dobře odkapat, nakrájíme je na plátky a rozložíme do kruhu na připravená kola z těsta. Každou pizzu pak poklademe plátky parmské šunky, lehce ji okořeníme bílým pepřem a velmi opatrně osolíme (pozor, parmská šunka je slaná).

Pizzy vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Obložení pizzy můžete ještě doplnit o plátky ananasu, který s broskvemi a šunkou výborně ladí. A pokud to máte rádi, doplňte vše nastrouhaným sýrem, který se na pizze krásně roztaví.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...