Makovo-cibulový chléb

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte nahrubo a velmi zvolna ji opečte na 3 lžících másla dohněda. Nechte ji zchladnout. V míse smíchejte mouku, droždí a mák, přidejte cibuli, vejce a mléko a pořádně promíchejte. Pak přidejte sůl a vypracujte vláčné, nelepivé těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout, mělo by téměř zdvojnásobit objem.

Pak ho rychle propracujte, vytvarujte bochník, položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě asi 20 minut dokynout.

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Bochník pomažte máslem, posypejte mákem a pečte asi 40 - 50 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...