Slané knedlíčky z ricotty

Seznam surovin

Na náplň:

Na přelití:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu nahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájený lilek, žampiony a klobásu a podusíme na oleji doměkka. Přidáme protlak, bazalku, podle chuti osolíme a mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Náplň necháme prochladnout.

Do tvarohového těsta zapracujeme strouhaný parmazán a necháme ho krátce odpočinout. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, nakrájíme ho na čtverce velké 5 x 5 cm, do středu každého dáme lžíci náplně a těsto opatrně zakulatíme. Knedlíčky vložíme do prudce se vařící osolené vody, zmírníme teplotu a zvolna vaříme asi 8 minut.

V kastrůlku nasucho opražíme mandle dorůžova, vmícháme smetanu, povaříme a vmícháme pesto.

Uvařené knedlíčky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, přelijeme smetanovou směsí a podáváme například s čerstvým špenátem podušeným se smetanou.

Recept na tvarohové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...