Knedlíky s uzeným masem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uzené maso nakrájíme na malé kostičky o velikosti asi 3 x 3 mm.

Oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme je, přidáme prosátou hrubou mouku, krupici, ocet a vejce. Vše promícháme rychle vařečkou, až vznikne hladké pevné těsto. Ihned ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a rádýlkem ho nakrájíme na čtverečky o velikosti 5 x 5 cm.Na každý položíme hromádku kostiček uzeného masa a těsto dobře uzavřeme a v pomoučených dlaních zakulatíme. Naplněné knedlíky vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, promícháme a vaříme 8 až 10 minut.

Mezitím nakrájíme cibuli najemno a osmahneme ji dozlatova na rozehřátém oleji nebo sádle. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, po odkapání je rozdělíme na talíře a přelijeme osmaženou cibulkou, případně ještě doplníme dušeným zelím nebo špenátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...