Duryňské bramborové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky nakrájíme na malé kostičky, osmažíme je na rozehřátém tuku za stálého míchání lehce dozlatova a necháme vychladnout.

Polovinu brambor oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme (vodu si uschováme) a po prochladnutí je nastrouháme na jemném struhadle. Druhou polovinu syrových brambor oloupeme, také nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a přidáme je k vařeným nastrouhaným bramborám. Přidáme škrob a podle potřeby prochladlou vodu z vařených brambor a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na stejně velké kousky a do každého zabalíme několik osmažených houskových kostiček.

Knedlíky v dlaních zakulatíme, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned je rozdělíme na talíře, roztrhneme vidličkou a omastíme rozehřátým máslem.

Podáváme je jako hlavní jídlo, doplněné třeba zelím a špekem, jsou také ideální přílohou ke každé pečeni se šťávou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...