Bramborové pirohy s tvarohem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvaroh rozmícháme s vejcem a oloupanou, drobně nakrájenou cibulí a podle chuti osolíme.

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Do dlaně nabereme hrst brambor, vymačkáme přebytečnou vodu (ne úplně, aby pirohy nebyly moc suché) a z brambor na dlani uděláme placku. Na její jednu polovinu dáme lžičku ochuceného tvarohu, přiklopíme ho druhou polovinou placky, trochu přimáčkneme a rukama zarovnáme okraje. Stejným způsobem připravíme i další pirohy.

Pirohy ihned vkládáme do pánve s dostatečným množstvím rozpáleného oleje a smažíme je z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, abychom odsáli přebytečný tuk, a podáváme je ještě teplé.

Poznámka k receptu

Alternativou jsou masové pirohy: V náplni stačí vyměnit tvaroh za mleté maso. Na oleji orestujte cibulku, přidejte mleté maso, když je dostatečně opražené, rozklepněte na něj vejce, osolte a promíchejte. Směs nechte vychladnout a naplňte pirohy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...