Zapékanky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli nasekejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle, přidejte žampiony a restujte, dokud se neodpaří všechna tekutina, kterou houby pustily. Nakonec směs osolte, odstavte z ohně a nechte zchladnout.

2. Bagetu rozpulte a podélně obě části rozřízněte. Získáte tak čtyři díly. Každý na řezné straně pomažte kečupem, naneste žampiony a na tenké plátky nakrájenou šunku. Bohatě zasypte nastrouhaným sýrem a zapečte 5 - 8 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním pokapejte kečupem nebo hořčicí.

Poznámka k receptu

  • „Zapiekanki“ byly u našich polských sousedů na ulici k mání i v době, kdy tamní obchody s jídlem zely prázdnotou. Vynalézaví Poláci si vždycky uměli poradit. Zapékanky si můžete dát na varšavské ulici i dnes. Takže: Smacznego!
  • Zapékanky jsou kosmopolitní pokrm. Je na vás, jakým směrem se budete při jejich přípravě ubírat. Zamiřte třeba na Havaj a doplňte směs o ananas nebo si pochutnejte na řecké variaci s olivami a fetou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...