Zapečený karamel

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko s cukrem a vanilkou uveďte do varu, odstavte a vanilku vyjměte.

Do vyšší mísy dejte vejce, rozmíchejte je metlou (nešlehat do pěny), pomalu za stálého míchání zalijte mlékem a přeceďte přes jemný cedník.

Kostkový cukr dejte na pánev, přidejte 2 lžíce vody a zvolna svařte na světlý karamel.

Do zahřátých varných misek nebo šálků rozdělte karamel, zalijte ho mlékem s vejci.

Do trouby vložte kastrol nebo pekáč, postavte do něj misky, zalijte vodou, aby byly asi do poloviny ponořené, nastavte troubu na 150°C a zvolna pečte asi 1 hodinu. Vyndejte a nechte několik hodin v lednici. Okraje uvolněte a vyklopte na talířky.

Můžete ozdobit ovocem podle sezony nebo šlehačkou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...