Višňové knedlíky s houskou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme a důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky.

Vypeckované višně obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme.

V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13 - 14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch.

Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...