Koblihové taštičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí, lžíci cukru a mouky rozmícháme v troše mléka a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme vzešlý kvásek, přidáme žloutky, sůl, rozehřáté vlažné máslo, zbylé mléko, cukr a rum a vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a kulatou formičkou nebo obrácenou skleničkou z něj vykrájíme kolečka. Do středu každého kolečka dáme trochu makové náplně a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Kolečka v půli přehneme přes náplň a okraje těsta k sobě pevně přitiskneme.

Připravené taštičky necháme znovu vykynout. Ve větším hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje, vložíme do něj vždy několik taštiček a usmažíme je z obou stran dozlatova. Horké taštičky necháme odkapat na savém ubrousku, pocukrujeme je a podáváme.

Recept na makovou náplň najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...