Včelí úly s ořechovým likérem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme rozdrcené piškoty s cukrem, kakaem, rumem a změklým máslem rozmíchaným s rozpuštěnou čokoládou. Podle potřeby po lžičkách přidáme mléko (hmota nesmí být příliš řídká) a těsto necháme chvíli rozležet.

Mezitím připravíme náplň. V malé kovové misce rozmícháme žloutek s cukrem a likérem. Misku ponoříme do horké vodní lázně a směs šleháme do zhoustnutí. Pak misku posadíme do mísy s ledovou vodou a dále mícháme, dokud směs nezchladne. Přišleháme máslo a kondenzované mléko a umícháme hladký krém.

Formičky na včelí úly (celkem asi 20, podle velikosti formiček) vysypeme moučkovým cukrem (u rozvíracích to můžeme zkusit bez cukru), do každé vmáčkneme kousek těsta a rukojetí vařečky do něj vymáčkneme důlek. Naplníme ho krémem (nejlépe pomocí cukrářského sáčku), uzavřeme piškotem a opatrně vyklepneme z formičky. Na závěr včelí úly posypeme kakaem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...