Makové kloboučky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na náplň přivedeme v kastrůlku k varu víno s cukrem, přidáme povidla, skořici, kůru a vše pomalu rozvaříme. Nakonec přidáme najemno nakrájené švestky, směs zalijeme rumem, povaříme do zhoustnutí a necháme zchladnout.

Těsto rozkrájíme na kousky, dáme je do mísy, přisypeme mák a vypracujeme pevné těsto. Necháme je chvíli v chladu zabalené odpočinout a potom je rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Vykrájíme z něj tvořítkem kolečka o průměru 5 cm a na střed každého dáme malou lžičkou připravenou náplň.

Okraje lehce potřeme vodou a stlačíme je k sobě do tvaru třírohého klobouku. Kloboučky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 165°C asi 8 minut, až kraje cukroví zezlátnou.

Recept na linecké těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Cukroví v troubě bedlivě sledujte. Jakmile začnou okraje zlátnout, okamžitě je vyjměte a nechte zchladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...