Trubičky ořechové

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukrem, přidáme máslo, sůl, půl rozšlehaného vejce a jemně prosáté drcené oříšky (hrubé kousky si necháme na obalení) a vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout.

Plechové trubičky lehce potřeme tukem. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na pruhy asi o 1 cm užší, než je délka trubiček. Změříme si obvod trubiček a podle toho nařežeme připravené pruhy těsta. Okolo každé trubičky obtočíme proužek těsta, spoj lehce potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a opatrně přes sebe konce přimáčkneme. Trubičky pak necháme v chladu asi 10 minut ztuhnout, pak je potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, obalíme v drcených hrubších oříšcích, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 5 minutách snížíme teplotu na 160 °C a trubičky dopečeme dorůžova. Ihned je stáhneme z formiček a necháme vychladnout.

Rozpuštěnou čokoládu smícháme s Nutellou a nechlazenou whisky a náplň nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do vychladlých trubiček.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...