Teplé čokoládové dortíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo s hořkou čokoládou nakrájíme na kousky, vložíme je do kovové misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a máslo s čokoládou necháme rozpustit.

V jiné misce smícháme vejce s cukrem, také je vložíme do horké vodní lázně a vyšleháme do pevné pěny. Obě hmoty opatrně spojíme, lehce vmícháme hladkou mouku a směs ochutíme likérem.
Vzniklou hmotu naplníme do malých vymazaných a vysypaných formiček a do středu každého dortíku ještě vmáčkneme menší kousek čokolády. Naplněné formičky uložíme asi na hodinu v chladu.

Před podáváním vychlazené dortíky ve formičkách rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut. Upečené dortíky opatrně vyklopíme z formiček a ihned podáváme, ozdobené podle vlastní chuti (šlehačkou, ovocem apod.).

Poznámka k receptu

Máslo s čokoládou můžete rozpustit i v mikrovlnné troubě. Hlídejte ale teplotu. Nesmí být vysoká, aby se čokoláda nepřehřála.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...