Ricotta trojhránky s pistáciemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, sodu, sůl a krupicový cukr, přidáme 60 g změklého másla a riccotu a vypracujeme hladké těsto. Čtvrtinu těsta oddělíme a vmícháme do ní nasekané pistácie, zbylé máslo a ušlehaný bílek s moučkovým cukrem.

Těsto bez pistácií rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj trojúhelníčky a rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení.

Z pistáciového těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na plátky, každý zespodu potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou vody a přimáčkneme na trojúhelníček druhého těsta. Trojhránky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut. Pak trojhránky potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, posypeme zelenými pistáciemi a dopečeme při 150 °C dorůžova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...