Pomerančovo-rumové kuličky

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, změklého másla, vejce, mléka, pomerančové kůry a soli vypracujeme vláčné hladké těsto. Utvoříme z něj váleček silný jako palec a nakrájíme ho na špalíčky, které zakulatíme v dlaních do kuliček o něco menších než vlašské ořechy.

Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení ve vzdálenosti nejméně 3 cm od sebe a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 - 160 °C (během pečení se z kuliček stanou polokoule). Upečené polokoule necháme lehce zchladnout, pak je odlepíme z papíru a opatrně ostrým krátkým nožíkem vykrojíme střed tak, aby zůstaly skořápky silné asi 3 mm (polokoule nesmí zcela vychladnout, protože by ztvrdly a při vykrajování by praskaly).

Vykrojené těsto nasypeme do sekacího robotu, přidáme ořechy a společně je usekáme najemno. Směs nasypeme do mísy, přidáme rum, pomerančovou šťávu, cukr a kakao a vše promícháme na hustou pastu. Pokud se směs drolí, přidáme do ní ještě trochu pomerančové marmelády. Pastou naplníme skořápky, slepíme je po dvou k sobě, namočíme z části ve světlé a z části v tmavé čokoládové polevě, rozložíme na prkénko potažené alobalem a necháme ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...