Plněné ořechy s chalvou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
 - máslo 60 gramů
 - ořechy vlašské 50 gramů (jemně mleté)
 - cukr 40 gramů
 - med 1 lžíce
 - skořice 1 lžička (mletá)
 - sůl 1 špetka
 - máslo (na vymazání formiček)
 
Na krém:
- chalva 40 gramů (orientální pamlsek z mletých ořechů, semínek, medu a karamelu, lze jej koupit například v obchodech s řeckými nebo arabskými specialitami)
 - čokoláda hořká 25 gramů
 - máslo 15 gramů
 - vaječný koňak 1 lžíce
 
Postup přípravy
V míse smícháme mouku s mletými ořechy, skořicí, cukrem a špetkou soli. Přidáme med a změklé máslo a vypracujeme hladké těsto.
Formičky na ořechy (celkem asi 20 půlkulatých formiček) lehce vytřeme máslem. Do každé vmáčkneme kousek těsta, formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a těsto pečeme asi 10 minut. Po upečení těsto ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Chalvu v sekacím strojku rozdrtíme na jemnou drť. Nasypeme ji do mísy, přidáme změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu a vaječný likér a umícháme hustou kaši. Rozdělíme ji do vychladlých půlek ořechů, spojíme je po dvou k sobě a necháme ztuhnout.
							
						
					




Načítám komentáře...