Pistáciové rohlíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve umelte nebo nasekejte pistácie najemno. Změklé máslo vyšlehejte s prosátým cukrem do světlé pěny. Po jednom přidejte žloutky a důkladně zašlehejte. Přisypte prosátou mouku, sůl, pistácie a vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vytvarujte z něj váleček, zabalte do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

2. Troubu předehřejte na 180°c. plech vyložte pečicím papírem. Po částech odkrajujte těsto, vyválejte z něj váleček, nakrájejte na dílky a ručně vytvarujte rohlíčky. Zbytek těsta nechte vždy v lednici, aby bylo důkladně vychlazené. Hotové rohlíčky pokládejte na připravený plech a pečte asi 10 minut nebo dokud nejsou na dotyk pevné. Ještě teplé dobře obalte ve vanilkovém cukru a nechte odležet 14 dnů.

Poznámka k receptu

V rodině šéfredaktorky Johany se pečou samozřejmě vanilkové rohlíčky – klasické mandlové či s oříšky. Johana je ale světoběžnice, a tak jí nedá, aby nezkusila dát receptům nový, trochu zelený kabát.

50 ks

odležení přes noc

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...