Medvědí pracny

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku s kakaem prosejte do mísy, přidejte koření, cukr, sůl a mleté vlašské ořechy. Změklé máslo nakrájejte na kousky, přidejte k sypké směsi a vyklepněte do ní vejce. Rukama zpracujte těsto, vytvořte z něj váleček, zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout do druhého dne v lednici.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto natlačte do formiček, dávejte pozor, aby ho ve formičkách nebylo příliš, pak by se špatně propeklo.

3. Pracny pečte 10–12 minut, ihned po upečení je pomocí chňapky vyklepněte a polovinu obalte v moučkovém cukru. Skladujte v chladu a nechte zabalené v alobalu rozležet 14 dní.

Poznámka k receptu

Polovinu pracen nechte tmavou, druhou obalte v moučkovém cukru a máte z jednoho těsta rázem dva druhy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...