Marcipánovo – ořechové dortíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Marcipán nastrouháme najemno do mísy, přidáme smetanu a vejce a umícháme hladkou kaši, do které přidáme špetku soli. Vmícháme změklé máslo vyšlehané do pěny, vanilinový cukr a mleté oříšky. Pak vmícháme prosátou mouku, zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru a na závěr těsto ochutíme likérem.

Těstem naplníme důkladně vymazané a vysypané malé čtvercové formičky, rozložíme je na plech a dortíky upečeme při 180 °C dorůžova.

Po vychladnutí dortíky opatrně vyklopíme z formiček a doplníme je čokoládovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Využijte i jiné hotové druhy omáček, které se prodávají v obchodech pod označením topping.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...