Linecké hvězdičky II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, cukru, másla, citronové kůry, žloutků, prášku do pečiva a vanilky vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 3 mm a vypíchneme z ní formičkou tvary hvězdiček. Do poloviny hvězdiček ještě vypíchneme ve středu menší hvězdičku.

Vše přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě.

Po vychladnutí slepíme vždy plnou hvězdičku a hvězdičku s otvorem výraznou marmeládou a cukroví posypeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...