Linecké hvězdičky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku promícháme s oběma cukry a citronovou kůrou. Přidáme vejce, žloutek, rozměklé nakrájené máslo a vypracujeme pevné těsto, které necháme zabalené ve fólii alespoň hodinu odležet v chladničce.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, z něhož vykrajujeme hvězdičky (polovinu s otvorem uprostřed). Hvězdičky pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut.

Upečené hvězdičky necháme vychladnout a nakonec je slepujeme zavařeninou, vždy jednu hvězdičku celou a jednu s otvorem.

Poznámka k receptu

Cukroví nechte zchladnout vždy na rovném povrchu, aby se jednotlivé kousky nezkroutily a nepolámaly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...