Karamelové trojhránky

Seznam surovin

Na karamelový krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Neotevřenou konzervu se Salkem ponoříme do hrnce s vodou a necháme vařit mírným varem asi 2 hodiny. Mezitím upečeme těsto. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku s vanilinovým cukrem a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme zespoda potřeli tukem (nebude na plechu klouzat), vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Upečený plát necháme vychladnout.

Neotevřenou uvařenou konzervu necháme ve vodě vychladnout a teprve pak ji otevřeme. Změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý karamel z konzervy. Krém nenecháváme stát, ale ihned ho použijeme.

Upečený vychladlý piškotový plát nakrájíme na stejně velké trojúhelníky (nebo je vypíchneme z plátu formičkou) a slepíme je po dvou nebo třech připraveným karamelovým krémem. Každý trojhránek ještě ozdobíme kousky karamelu (nebo rozehřátou čokoládovo - oříškovou polevou) a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...