Jedličky s kokosem

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme s oběma druhy cukru, vejcem, citronovou kůrou a skořicí. Přidáme prosátou mouku smíchanou s mletým kokosem a vypracujeme hladké pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrojíme z něj formičkou stromečky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.

Prosátý moučkový cukr utřeme v misce s citrononovou šťávou a kokosovým likérem dohladka a po částech přimícháme bílky (podle hustoty, poleva nesmí být příliš řídká). Umícháme hladkou lesklou polevu, malou část oddělíme stranou a zbylou část obarvíme troškou zelené potravinářské barvy. Upečené stromečky po vychladnutí potřeme zelenou polevou a po ztuhnutí je dozdobíme linkami bílé polevy a necháme zaschnout.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...