Basilejská srdíčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme krupicový cukr s kakaem a nastrouhanou čokoládou. Přidáme strouhané mandle, skořici a hřebíček.
V jiné míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme do něj moučkový cukr. Sníh zlehka vmícháme do sypké směsi a vypracujeme hladké těsto.

Připravené těsto přeložíme na vál a rozválíme ho na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme z něj formičkou srdíčka, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 10 minut.

Upečená srdíčka sundáme ihned z plechu a necháme je vychladnout na rovné podložce. Na závěr je pomocí malého kornoutku ozdobíme tenkou linkou polevy a necháme ji zaschnout.

Poznámka k receptu

Místo oříškovo-čokoládové můžete použít i bílou cukrovou polevu ze 160 - 200 g moučkového cukru (podle velikosti vejce), 1 bílku a 1 lžičky přecezené citronové šťávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...